newsletterbutton

 

 

γράψε κι εσύ!

στο EN-GR

No result...
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Είδη Θεραπειών Κατηγορία: Bowtech
Προβολές: 3143
Εκτύπωση

ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ

Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στη βάση του λαιμού και οι λειτουργίες του είναι η παραγωγή,αποθήκευση και έκκριση στο αίμα των θυρεοειδικών ορμονών (Τ3 και Τ4), οι οποίες βοηθούν στηδιατήρηση της ομοιόστασης του οργανισμού. Η παραγωγή τους ρυθμίζεται από την υπόφυση και τονυποθάλαμο και συμβάλλει στη διατήρηση του ισορροπημένου μεταβολισμού (του ρυθμού δηλαδή μετον οποίο το σώμα παράγει ενέργεια από τα θρεπτικά

συστατικά μέσα στα κύτταρα). Τα προβλήματα που δημιουργούνται, όταν ο θυρεοειδής δεν παράγει τις σωστές δόσεις ορμονών, αφορούν έτσι όλα τασυστήματα: την ανάπτυξη κυττάρων και μυών, την αναπαραγωγική λειτουργία, την όρεξη, τη μνήμη, τηθερμοκρασία, τον ύπνο, τα επίπεδα χοληστερίνης, τη λειτουργία οργάνων όπως η καρδιά, το ήπαρ, τανεφρά και ο εγκέφαλος.

Όταν το επίπεδο ορμονών στο αίμα είναι χαμηλό, μιλάμε για υποθυρεοειδισμό και επιβράδυνση του οργανισμού, ενώ όταν είναι υψηλό, μιλάμε για επιτάχυνση και υπερθυρεοειδισμό.

Υποθυρεοειδισμός

Τα παρακάτω συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού πιθανόν να εκληφθούν ως συμπτώματα άλλων ασθενειών, καθώς δεν είναι ειδικά και συχνά είναι ασαφή. Επίσης δεν εμφανίζουν όλοι οι ασθενείς το σύνολο των συμπτωμάτων.Βραδυκαρδία / Ξηροδερμία / ξηρά μαλλιά / τριχόπτωση / Χλωμάδα / Βραχνάδα / Αύξηση βάρους / Μυϊκή αδυναμία / Κόπωση / Νευρικότητα / Ευερεθιστότητα / Διαταραχές ύπνου / Υποθερμία / Ευαισθησία στο κρύο / Μυϊκοί πόνοι / Δυσκοιλιότητα / Έλλειψη συγκέντρωσης / συντονισμού / κακή μνήμη / Στειρότητα / ακανόνιστη ή αυξημένη έμμηνος ρύση / Βρογχοκήλη


Υπερθυρεοειδισμός

Τα κυριότερα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού (χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κοινά για όλους τουςασθενείς) είναι:Ταχύς & άρρυθμος σφυγμός / Λαχάνιασμα (κυρίως μετά από άσκηση) / Απώλεια βάρους / Αλλαγές στην όρεξη / Μυϊκή αδυναμία / Κόπωση / Νευρικότητα / Ευερεθιστότητα / Διαταραχές ύπνου / Εφίδρωση / Τρόμος χεριών / Συχνές κενώσεις / Προβλήματα οφθαλμολογικά (ξηροφθαλμία, ερεθισμός, εξόφθαλμος, διπλωπία) / Μειωμένη γονιμότητα / έμμηνος ρύση / Βρογχοκήλη. Τα άτομα που έχουν πιθανότητες να αναπτύξουν νόσους του θυρεοειδούς είναι ίσως συχνότερα γυναίκες από 30 ετών, έγκυες ή μετά από πρόσφατο τοκετό, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο ερυθηματώδης λύκος, ο διαβήτης τύπου Ι, η νόσος του Addison ή η μεγαλοβλαστική αναιμία,καθώς και άτομα με κληρονομικό ιστορικό.


Όζοι του θυρεοειδούς

Οι όζοι είναι εξογκώματα που βρίσκονται στο θυρεοειδή. Συχνά είναι αβλαβής και δεν εντοπίζονται ποτέ,λόγω του μικρού τους μεγέθους. Κάποιοι αναπτύσσονται πολύ αργά, ενώ άλλοι μπορούν να εμφανιστούν εν μία νυκτί. Τα ογκίδια μπορούν να αποτελούνται από συμπαγή ιστό (συγκέντρωση κυττάρων) ή να είναικύστες. Αν είναι αποτέλεσμα υπερλειτουργίας του θυρεοειδούς ίσως να συνυπάρχουν με συμπτώματα υπερθυρεοειδισμού. Περίπου ένα 10% των όζων είναι κακοήθεις.Τα κυριότερα συμπτώματα είναι βραχνάδα, βήχας ή δυσκολία στην κατάποση.


Βρογχοκήλη

Ο διογκωμένος θυρεοειδής ονομάζεται βρογχοκήλη. Η κοινότερη αιτία διόγκωσης είναι η έλλειψη ιωδίου,μπορεί ωστόσο να προκληθεί και από υπερ- ή υποθυρεοειδισμό, όζους ή φλεγμονές του θυρεοειδούς.Πιθανά συμπτώματα είναι η διόγκωση του λαιμού, η βραχνάδα, ο πονόλαιμος ή η δυσκολία στην κατάποση,ωστόσο συχνά δεν υπάρχουν συμπτώματα και η διόγκωση μπορεί να υποχωρήσει χωρίς θεραπεία.

Καρκίνοι του θυρεοειδούς

Υπάρχουν 4 είδη καρκίνου, εκ των οποίων τα δύο -το θηλώδες και το θηλακιώδες καρκίνωμα- έχουν πολύκαλή πρόγνωση όταν αντιμετωπίζονται έγκαιρα. Οι πιο σπάνιοι καρκίνοι -μυελοειδούς ή αναπλαστικούιστολογικού τύπου- παρουσιάζουν γενικά χειρότερη πορεία.Αντιμετώπιση των παθήσεων με τη βοήθεια της κλασσικής ιατρικής

Υποθυρεοειδισμός

Χορήγηση συνθετικής θυρεοειδικής ορμόνης. Τακτικός ιατρικός έλεγχος

Υπερθυρεοειδισμός

Αντιθυρεοειδικά φάρμακα που επιβραδύνουν την παραγωγή ορμονών.Χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου, το οποίο καταστρέφει τα κύτταρα ώστε να μην παράγουν πλέονορμόνες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποθυρεοειδισμό και αναγκαστική λήψη συνθετικών θυρεοειδικών ορμονών εφ’ όρου ζωής.Χειρουργική θυρεοειδεκτομή.

Όζοι του θυρεοειδούς

Τακτικός ιατρικός έλεγχος. Χορήγηση θυροξίνης (προκειμένου να συρρικνωθούν ή να εξαφανιστούν οι όζοι)Χειρουργική επέμβαση
Βρογχοκήλη Χειρουργική αφαίρεση θυρεοειδούς (σε περίπτωση μεγάλης και αντιαισθητικής διόγκωσης) Ως εκ τούτου πιθανή υποκατάσταση με θυροξίνη Χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου (με πιθανότητα ελάττωσης της διόγκωσης ως 50%)

Καρκίνοι του θυρεοειδούς

Θυρεοειδεκτομή Χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου Ακτινοθεραπεία Ορμονοθεραπεία. Πιθανόν χημειοθεραπεία

Πως μπορεί να βοηθήσει το Bowtech;

Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, οι εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες γενικότερα και το Bowtech ειδικότερα είναι ολιστικές. Αυτό σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουν τα διαφορετικά συστήματα τουανθρώπινου οργανισμού ως ξεχωριστές ενότητες και οντότητες, αλλά ως ένα σύνολο, όπου κάθε επιμέρουςτμήμα επηρεάζει και επηρεάζεται από όλα τα άλλα. Έχοντας ως βάση αυτό το αξίωμα, μπορούμε εύκολα νακαταλάβουμε πως οποιοιδήποτε χειρισμοί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος θα επιφέρουν αναγκαστικάκάποιες αλλαγές στο σύνολο του οργανισμού. Κάποιες από αυτές τις αλλαγές θα επέλθουν σε σύντομοχρονικό διάστημα και κάποιες θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να γίνουν αντιληπτές, ανάλογα πάντα με τη βαρύτητα της πάθησης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει πάντοτε να ενημερώνετε τους πελάτες σας, ότι ηθεραπεία, ακριβώς όπως και με τη βοήθεια της συμβατικής ιατρικής είναι μακροπρόθεσμη και χρειάζεται υπομονή και επιμονή και κυρίως περισσότερη επικέντρωση στα βελτιωτικά της αποτελέσματα κατά τηδιάρκεια της πορείας της, παρά εστίαση στο τελικό αποτέλεσμα.
Στο τελευταίο Practitioner course που έγινε τον Ιούνιο του 2009 με το δάσκαλό μας Ανδρέα Ζόππο,είχαμε την ευκαιρία να διευρύνουμε την πληροφόρησή μας ως προς τους τρόπους, με τους οποίουςμπορούμε να χειριστούμε τις τεχνικές του Bowen για διάφορες χρόνιες παθήσεις, μεταξύ των οποίων καιτις παθήσεις του θυρεοειδούς. Το πρωτόκολλο θεραπείας αποτελείται βέβαια από αρκετές συνεδρίες, οι οποίες γίνονται στη διάρκεια πολλών μηνών. Όπως θα δείτε και παρακάτω στις περισσότερες συνεδρίες είναι απαραίτητοι οι συνδυασμοί διαδικασιών, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα όσο το δυνατόνσυντομότερα.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Συνεδρίες

1 Βασικές διαδικασίες χαλάρωσης

2 Νεφρά

3 Λεκάνη

4 Λεκάνη

5 Νεφρά

6 Αναπνευστικό + Χολή + Σπλήνα

7 Stoppers + Ευαισθησία Στήθους

8 Stoppers + Άνω Αναπνευστικό

9 Ευαισθησία Στήθους + Άνω Αναπνευστικό

10Άνω Αναπνευστικό + Προχωρημένο Άνω Αναπνευστικό

11Κόκκυγας

12Λοξός Κόκκυγας

13Ορμονικό

14Κόκκυγας + Ορμονικό + Πονοκέφαλος

15Κόκκυγας + Άνω Αναπνευστικό (σε αυτή τη συνεδρία είναι απαραίτητη η παρουσία συνοδού για την ασφαλήμεταφορά του ασθενούς στο σπίτι, καθώς ο συνδυασμός αυτών των διαδικασιών είναι ιδιαίτερα δυναμικός και οδέκτης δεν θα πρέπει να οδηγήσει μετά τη συνεδρία).

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η περίοδος στη ζωή της γυναίκας, όπου οι ωοθήκες αρχίζουν να παράγουνσταδιακά μικρότερες ποσότητες οιστρογόνων, με αποτέλεσμα αλλαγές στον οργανισμό της γυναίκας,οι οποίες συντελούνται με το πέρασμα των χρόνων. Τα συμπτώματα των αλλαγών αυτών για κάποιεςγυναίκες είναι αρκετά επώδυνα, ενώ άλλες τα βιώνουν με πιο ήπιο τρόπο. Στα κυριότερα συμπτώματαπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:Αλλαγές στην έμμηνο κύκλο:• Ακανόνιστη περίοδος (που δεν εμφανίζεται κάποιους μήνες)• Αύξηση ή μείωση της ροής του αίματος• Αύξηση ή μείωση της διάρκειας της ροής του αίματοςΑλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος:Οι εξάψεις είναι το συνηθέστερο σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης. Ποικίλουν σε ένταση, συχνότητα καιχρονική διάρκεια και μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινή ζωή με τρόπο καθοριστικό.Αλλαγές στον ύπνο:Πιθανόν να είναι μη επαρκής λόγω των εξάψεων. Πιθανή αϋπνία. Αλλαγές στο αναπαραγωγικό και ουροποιητικό σύστημα:• Ξηρότητα του κόλπου• Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή• Ευπάθεια στις λοιμώξεις• Αίσθημα συχνουρίας• Αυξημένος κίνδυνος κυστίτιδαςΑλλαγές στο σώμα γενικότερα:Η μείωση των οιστρογόνων επιφέρει και μειωμένη προστασία από:• Καρδιακές προσβολές• Εγκεφαλικά επεισόδια• Κατάγματα• Οστεοπόρωση• Μείωση της επιθυμίας για σεξ Συναισθηματικές αλλαγές:• Ευερεθιστότητα• Νευρικότητα• Απαισιοδοξία / Απογοήτευση• ΚόπωσηΑντιμετώπιση των συμπτωμάτων με τη βοήθεια της κλασσικής ιατρικήςΒασικός παράγοντας για την ομαλή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι η πρόληψη και η διατήρησητης υγείας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της εμμηνόπαυσης, που επιτυγχάνονται οπωσδήποτεμε την καλή και ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση. Πέρα από αυτό η δυτική ιατρική μπορεί να προτείνει στις γυναίκες την ορμονοθεραπεία, δηλαδή την αντικατάσταση των φυσιολογικών ορμονώνπου δεν παράγονται πια από οιστρογόνο και συνθετική προγεστερόνη. Όπως όμως κάθε θεραπευτική αγωγήκαι η ορμονοθεραπεία εγκυμονεί κινδύνους. Πιθανόν να ανακουφίσει από τις εξάψεις, προβλήματα του ουροποιητικού, την απώλεια οστικής μάζας και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου, μπορεί ωστόσο να προκαλέσει και ορισμένα από τα παρακάτω συμπτώματα:• Αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου (με τη χρήση μόνο οιστρογόνου)• Επιστροφή της έμμηνης ρύσης (με τη χρήση συνθετικής προγεστερόνης)• Αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του εμφάνισης καρκίνου του μαστού (με τη χρήσησυνδυασμένης ορμονοθεραπείας)• Αύξηση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και θρομβώσεις

Πως μπορεί να βοηθήσει το Bowtech;

Η περίπτωση της εμμηνόπαυσης δεν είναι για το Bowtech -ως ολιστική θεραπεία που είναι-διαχωρισμένη από τα υπόλοιπα γυναικολογικά θέματα όπως η εμμηναρχή, οι λοιμώξεις τουαναπαραγωγικού και του ουροποιητικού συστήματος, τα προβλήματα των ωοθηκών (π.χ., πολυκυστικέςωοθήκες), τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση, καθώς επίσης και από τα θέματα όλου του υπόλοιπουοργανισμού (καρδιαγγειακό σύστημα, πεπτικό σύστημα, κ.ο.κ). Επομένως η θεραπεία του ορμονικού,η οποία έχει πολύ καλά αποτελέσματα, δεν θα μπορούσε να απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στασυμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Επηρεάζει αναπόφευκτα τα οστά (βελτιώνοντας την εικόνα τηςοστεοπόρωσης), τον πεπτικό σωλήνα (επιτυγχάνοντας ρύθμιση της ομαλής λειτουργίας του εντέρου),το αιμοποιητικό σύστημα (προλαμβάνοντας τις θρομβώσεις), ανακουφίζει την αυξητική τάση τηςθερμοκρασίας στο σώμα (εξάψεις), και εξισορροπεί τις ορμόνες που ευθύνονται για τη δημιουργία κύστεωνκαι ινομυωμάτων, με αποτέλεσμα τη σμίκρυνσή τους (όταν η θεραπεία έχει ακολουθηθεί πιστά).Παρακάτω θα βρείτε το διευρυμένο πρωτόκολλο για τα προβλήματα του ορμονικού συστήματος, όπωςμας δόθηκε από τον Ανδρέα Ζόππο στο PC του Ιουνίου.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΡΜΟΝΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Συνεδρίες

1 Βασικές διαδικασίες χαλάρωσης

2 Νεφρά

3 Λεκάνη + Ιερό

4 Λεκάνη + Ισχνός + Ιερό

5 Κόκκυγας

6 Λοξός Κόκκυγας

7 Ορμονικό

8 Κόκκυγας (χωρίς κλείσιμο) + Ορμονικό

9 Λοξός Κόκκυγας + Ορμονικό

Οι ορμόνες, λοιπόν, καθώς επιδρούν και επηρεάζουν την λειτουργία όλων των αδένων και οργάνων, κάλλιστα μπορούν μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν τέτοιες αλλαγές στο σώμα, που να το οδηγήσουνακόμη και σε ακραίες καταστάσεις, που να επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Για αυτόνλοιπόν το λόγο η ομαλή έκκριση ορμονών και η διατήρησή τους σε φυσιολογικά επίπεδα αποτελεί βασικήπροϋπόθεση για ένα υγιές σώμα. Η τεχνική Bowtech εκτός από το να επαναπροσδιορίζει την υγιή κατάσταση του οργανισμού, αποτελείκαι χρήσιμο εργαλείο πρόληψης. Όπως επισημαίνουμε παραπάνω, απαιτείται αυστηρή τήρηση τωνπρωτόκολλων, ώστε τα μηνύματα που θα λάβει το σώμα να είναι σαφή, για να επέλθει η βαθιά χαλάρωσηπου με τη σειρά της θα οδηγήσει στην αυτοΐαση.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 

    Προσθέστε το σχόλιό σας...

    Ενημερωτικά Γράμματα - Δίκτυο πληροφοριών για όλους

    Copyright © 2012 All rights reserved.

    Get our toolbar!